Milan Rambousek se vaření piva věnuje celý život. Vyučil se v Budějovickém Budvaru a zkušenosti jako mladý poté získával především v pivovaru v Pardubicích. Absolvoval nejznámější českou pivovarnickou školu v Podskalské ulici v Praze.
Začátkem 90. let minulého století pomáhal rozjíždět první minipivovar v Hradci Králové v penzionu U Zezuláků.
Pivo vařil i v zahraničí. Mnoho let byl sládkem minipivovaru v severoněmeckém přímořském městě Bremerhaven, vařil ale i na dalších místech u západních sousedů, ale dlouhodobě i v oblíbeném minipivovaru Kratochwill v hlavním městě Slovinska Lublani. Na řadě zahraničních pivovarů rovněž vychovával novou generaci sládků.
Jako lektor pomáhal rozběhnout i pivovary na severu Španělska či na Kanárských ostrovech.
V roce 2002 si otevřel i vlastní mikropivovar, kde na zakázku vařil pivo pro vybrané restaurace, ale i pro hradecké zákazníky. Jeho piva v průběhu let získala mnoho českých i mezinárodních ocenění.
Právě ve svém pivovaru před více než 10 lety začal s kurzy vaření piva zážitkovou formou.